#tyttöjenpuolella joka päivä

Tänään vietetään YK:n kansainvälistä Tyttöjen päivää. Päivä on ajankohtainen Kotipizza Groupille senkin vuoksi, että Kotipizza-ketju tukee lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin työtä tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamiseksi. Meille on  tärkeää tukea tyttöjen tasa-arvoisia mahdollisuuksia koulutukseen ja siten myös esimerkiksi yrittäjyyteen. Samoja asioita korostan myös luottamustehtävässäni Plan International Suomen hallituksen jäsenenä.

Ikimuistoisinta Tyttöjen päivää Kotipizzassa vietettiin kaksi vuotta sitten, kun osallistuimme Plan Internationalin Girls Takeover -hankkeeseen, jonka tarkoituksena oli tarjota tytöille ja nuorille naisille käytännön kokemusta vastuullisista johtajan tehtävistä. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että luovutin toimitusjohtajan tehtäväni päiväksi tuolloin 16-vuotiaalle Nella Kuosmaselle, tuusulalaiselle lukion ykkösluokkaiselle ja Plan International Suomen lasten hallituksen jäsenelle.

Nella vietti osan päivästä tutustumalla Kotipizza Groupin toimintaan ja haastattelemalla esimerkiksi Kotipizza-ketjun naispuolisia yrittäjiä. Iltapäivällä Nella pääsi käsiksi konkreettisiin päätösasioihin, sillä hän veti läpi nelituntisen Groupin johtoryhmän kokouksen.

Ja aktiivisesti vetikin. Toimitusjohtaja Kuosmanen koputti pöytään joukon ketjun operatiiviseen toimintaan liittyviä käytännön päätöksiä esimerkiksi uusien ravintoloiden avaamisesta. Samalla hän nosti väsymättä pintaan itselleen tärkeitä näkökulmia.

Nella oli kiinnostunut esimerkiksi tuolloin ajankohtaisesta kysymyksestä, joka liittyi hanaveden saatavuuteen ravintoloissa, ja esitti, että kaikkiin ravintoloihin tulisi asentaa linjastohana. Hän puolusti Kotipizzan osallistumista Nenäpäivä-kampanjaan ja nosti esiin myös vaatimuksen siitä, että ilmastonmuutos tulisi ottaa entistä voimakkaammin huomioon Kotipizza-ketjun toiminnassa.

Näin kaksi vuotta myöhemmin voin sanoa ylpeänä, että Nellan päätökset ovat pitäneet. Linjastohanat on asennettu kaikkiin kivijalkaravintoloihimme. Kotipizza on ollut joka vuosi mukana Nenäpäivässä – ja on taas tänä vuonna.

Ilmastonmuutos on puolestaan noussut vastuullisuustyömme yhdeksi pääteemaksi. Olemme aloittaneet työn hiilijalanjälkemme mittaamiseksi ja ottaneet ensimmäisiä askeleita myös käytännön ilmastotoimien suhteen. Konkreettisin niistä on se, että maanantaista lähtien hävikkiruokapalvelu ResQ Club on käytössä kaikissa täyden ruokalistan Kotipizzoissa. Uskomme yhteistyön vähentävän osallistuvien ravintoloiden hävikin määrää jopa 75 prosentilla.

Paljon työtä on tietysti vielä tehtävänä – sekä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa että tyttöjen aseman parantamisessa. Siihen tarvitsemme jatkossakin yhteistyötä Nellan ja muiden aktiivisten nuorten naisten kanssa!

Lähetä kommentti