Tyttö sinä olet toimitusjohtaja

Eilen oli yksi toimitusjohtajan urani mahtavimmista ja erikoisimmista päivistä. En nimittäin tehnyt olleenkaan toimitusjohtajan töitä, vaan luovutin ne sijaiselleni, 16-vuotiaalle Nella Kuosmaselle.

Nella on tuusulalainen SYKin lukion ekaluokkalainen ja Plan International Suomen lasten hallituksen jäsen, joka sai työni osana YK:n kansainvälistä Tyttöjen päivää ja Planin Girls Takeover -hanketta. Girls Takeoverin tavoitteena on edistää tyttöjen asemaa antamalla tytöille päivän verran käytännön kokemusta vastuullisista johtajan tehtävistä.

Tuoreen toimitusjohtajan päivä alkoi perehtymisellä Kotipizza Groupin toimintaan ja eri alojen vastuuhenkilöiden tapaamisella. Aamupäivällä vierailimme myös Ruoholahden Kotipizzassa tapaamassa ravintolan omistajaa ja multiyrittäjää Tuulia Kilpeä ja tutustumassa hänen ja hänen henkilökuntansa työhön. Nella tenttasi Tuuliaa erityisesti siitä, miten nuori nainen oli päätynyt yrittäjäksi ja miten hän toimii viiden ravintolan ja yli kolmenkymmenen työntekijän johtajana.

Koko iltapäivä kuluikin sitten pörssiyhtiön päätösasioiden parissa johtoryhmän kokouksessa. Yli neljän tunnin aikana käytiin läpi ajankohtaisia aiheita tulevista uutuustuotteista ja markkinoinnin painotuksista Kotipizzan juomastrategiaan sekä lyötiin pöytään päätöksiä esimerkiksi uudesta Tampereelle perustettavasta ravintolasta ja henkilökunnan osallistumisesta Nenäpäivä-kampanjaan.

Nellan johtajaominaisuudet tulivat esille siinä, että hän esitti aktiivisesti kysymyksiä eikä epäröinyt ottaa kantaa. Omissa ehdotuksissaan hän korosti erityisesti ympäristönäkökohtia ja muistutti useaan otteeseen niiden merkityksestä nuorille asiakkaille. Saimme käydä myös tiiviin keskustelun siitä, miten sukupuolten – ja kaikkien työntekijöiden – tasa-arvo toteutuu Kotipizzan rekrytoinnissa ja käytännön työssä.

Päivä teki selväksi, että Nellassa on ainesta vaikka mihin. Toivottavasti hän sai lyhyestä pestistään toimitusjohtajana intoa toteuttaa omaa kutsumustaan, hakeutua vastuullisiin tehtäviin ja tekemään työtä itselleen tärkeiden asioiden puolesta.

Varmaa on ainakin se, että me Kotipizzassa saimme Girls Takeoverista valtavasti luottamusta nuoriin ja tulevaisuuteen. Näille tytöille – ja pojille – voi hyvillä mielin luovuttaa ohjakset sitten kun se aika koittaa!

Lähetä kommentti