Ilmojen korkeajännitys

Koululaiset ovat tänään lakossa ilmaston puolesta. Finnwatch-järjestö on haastanut myös Kotipizza-ketjun mukaan lakkoon.

Olemme ottaneet haasteen vastaan. Me Kotipizzassa ymmärrämme, kuinka vakava ongelma ilmastonmuutos on tälle planeetalle ja kaikille sen asukkaille.

Ymmärrämme myös, että Kotipizza on osa ongelmaa. Me käytämme enemmän kuin oman osamme maapallon rajallisista resursseista, kuljetamme raaka-aineita sekä läheltä että kaukaa, ja paistamme pizzaa paljon energiaa kuluttavissa uuneissa. Omasta puolestani voin myöntää, että lennän työni puolesta paljon.

Me haluamme kuitenkin olla myös osa ratkaisua. Eikä asiaa ratkaista sillä, että lopetamme työmme tai että jäämme kotiin peiton alle murehtimaan. Kotipizza on liikeyritys, ja me haluamme harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa myös tulevaisuudessa. Ratkaisu syntyy vain kehittämällä toimintaamme kestävältä pohjalta.

Hankintaorganisaatiomme Foodstock on tehnyt jo vuosien ajan valtavasti työtä löytääkseen pääosin kotimaisia, kestävästi kasvatettuja raaka-aineita ja tehdäkseen kuljetuksistaan päästöttömiä. Teemme aktiivista työtä ruokahävikin minimoimiseksi. Olemme juuri käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on Kotipizza Groupin ravintolaketjujen hiilijalanjäljen mittaaminen ja sen johdonmukainen pienentäminen.

OIemme tehneet paljon, mutta paljon enemmän on vielä tekemättä. Vastauksena saamaamme haasteeseen järjestämme tänään sisäisen ilmastotilaisuuden, jossa laadimme hävikkiruuan äärellä konkreettisia kehitysideoita ilmastotyöllemme ja hiilijalanjälkihankkeellemme. Haluamme varmistaa, että jokainen päivä on meille ilmastopäivä.

Matka on siis vasta alussa. Haluamme tehdä kaikkemme, jotta myös tänään lakkoilevat koululaiset ja heidän lapsensa saavat vielä aikuisinakin nauttia herkullisesta, vastuullisesti tuotetusta pizzasta.

Lähetä kommentti