Uutta pukkaa

Pari viikkoa sitten Kotipizzan ruokalistalle ilmestyi kokonaan uudenlainen tuote. Dippikana on kotimaista kananpoikaa, joka on maissipaneroitu ja paistettu sitten uunissa. Herkut tarjoillaan näppärissä kipoissa Aura-juuston ja rucolanversojen kera, ja kyytipojaksi saa vielä dippikastikkeita, joissa kananpalasia on mukava kostuttaa. Oma suosikkini on juuri sopivan tulinen chipotledippi.

Ja kyllä maistuu! Eikä pelkästään minulle. Dip-pa-daita on hoettu viime viikkoina aika monessa perheessä.

Dippikanan myynti on yllättänyt positiivisesti. Kanastaan tunnettu KFC on yksi maailman suurimmista pikaruokaketjuista, mutta Suomeen ketju ei ole ikinä rantautunut. Ehkäpä tännekin on kaivattu Eversti Sandersin tarjontaa. Toisaalta myös wings-ilmiö on villinnyt viime vuosina monia Suomen kaupunkeja, ja Dippikana on ollut melkoinen hitti erityisesti juuri siellä, missä wingsit ovat tulleet tutuiksi.

Dippikana onkin ikään kuin astetta pidemmälle kehitelty versio wingseistä, sillä siinä käytetään kanan laadukkainta osaa eli paistia. On hyvä muistaa, että kanan lisäksi tarjolla on myös samalla tavalla valmistettu Dippikukkakaali.

Dippikana ja Dippikukkakaali ovat loistavia esimerkkejä siitä, miten Kotipizzan tuotekehitys parhaimmillaan toimii. Kunnianhimo on ollut korkealla ja luovassa prosessissa on uskallettu ajatella pizzalaatikon ulkopuolelta. Kaiken keskellä on ollut ajatus siitä, miten korkealaatuista raaka-ainetta voisi hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan odotusten ylittämiseksi. Loistavaa työtä pääkokkimme Ripen johtamalta tiimiltä!

Tuotekehitys on jatkossa entistäkin tärkeämmässä roolissa Kotipizzan tarinassa. Suomalaisten odotukset ja vaatimukset ruuan ja ravintolakokemuksen suhteen nousevat jatkuvasti. Se edellyttää jatkuvasti parempia suorituksia myös ravintolaketjuilta.

Tarjolla täytyy olla tasaisin väliajoin uutuuksia, joissa on juuri riittävästi jotain uutta ja jännittävää, mutta myös riittävästi tuttua ja turvallista. Kaikista uutuustuotteista ei voi tulla jättimenestyksiä, mutta yrittää täytyy. Hittituotteen takana on paljon inspiraatiota ja vielä enemmän kovaa työtä – ja usein myös hitunen hyvää onnea.

Niinpä pian pukkaa taas uutta. Viikon päästä Kotipizzan listalle ilmestyy tuhti kesäpizza Grillikeisari. Juhannuksen alla on uutuusjäätelöiden vuoro. Vesi nousee jo kielelle!

Lähetä kommentti