Pizzamies San Franciscossa

Saavuimme Kotipizza Teamin kanssa San Franciscoon kukkasia hiuksissamme, kuten Scott MacKenzie laulussaan jo aikanaan opasti. San Francisco on minun suuri henkinen kotini. Olen aina rakastanut tätä vapautunutta, suvaitsevaa ja rentoa, erittäin kaunista kaupunkia monella tapaa. Yksi rakkauden osoituksistani on pitkään ollut kaupungin ravintolat, joita on mahtava koluta läpi vuodesta toiseen.

Tiimin kanssa lähdimme heti seuraavana päivänä lounaalle kaupungin tunnetuimman pizzamestarin Tony Gemignanin luokse. Tonyn ravintola Tony´s Pizza Napoletana sijaitsee North Beachilla, 1570 Stockton Street.

IMG_2303

Yksi ravintolan erikoisuuksista on se, että siellä valmistetaan pizzat seitsemällä eri uunilla. Hiiliuuni 1000 Fahrenheit, puulämmitteinen avotuliuuni 900 F, sähkökiviarinauuni 700 F, kaasu-uuni 650 F, kaasu-uuni 550 F, Rotoflex-kaasu-uuni 525 F sekä uuni, jossa valmistetaan ainoastaan gluteenittomia pizzoja.

Perinteinen puu-uuni, jota ruokitaan tammihaloilla, lämpötilan noustessa 900 fahrenheitiin eli 482 celsiusta.

Perinteinen puu-uuni, jota ruokitaan tammihaloilla lämpötilan noustessa 900 fahrenheitiin eli 482 celsiusta.

Coal oven eli hiili-uuni jonka lämpötila nousee jopa 1000 fahreneitiin eli 537 celsius astetta.

Coal oven eli hiili-uuni, jonka lämpötila nousee jopa 1000 fahrenheitiin eli 537 celsius-asteeseen.

Tony oli kaupungin ulkopuolella ja palaisi vasta myöhään iltapäivällä ravintolaan, mutta pääsin kuitenkin jutustelemaan Juanin kanssa, joka vastaa sähkö-ja kaasu-uunien toiminnasta. Tapaan Tonyn toivon mukaan Las Vegasissa myöhemmin viikolla World Games -kilpailuissa.

pizzamies ja Juan. Takana sähkö-ja kaasu-uunit.

Pizzamies ja Juan. Takana sähkö-ja kaasu-uunit.

Minun oli lähdettävä keittiöstä pois ennen kuin minut sieltä heitettäisiin pois, sen verran kova lounasruuhka alkoi puskea. Juan heitti varovaisen arvion, että mökistä lähtee 2000–3000 kiekkoa pihalle päivästä riippuen. Madonna, mikä tahti!

Syötäväksi tilasin itselleni paikan klassikon eli Pizza Napoletana Margheritan. Se valmistetaan seuraavista ainesosista: San Felice -jauhot, taikina nostatetaan napolilaisissa puulaatikoissa, San Marzano -tomaattikastike D.O.P.-pohjalle, ripaus merisuolaa, juustona mozzarella fior di latte, päälle tuoretta basilikaa ja extra virgin -oliiviöljyä.

Pizza Napoletana Margerita. 73 kpl valmistetaan ainoastaan per päivä

Pizza Napoletana Margherita. 73 kpl valmistetaan ainoastaan per päivä

Napoletan style pizza on todella kovassa nousussa San Franciscossa. Kaupunki on pizzerioiden osalta erittäin kovatasoinen. Tiimin kanssa saimme hyvän kattauksen erilaisista pizzerioista: Golden Boy Pizza sekä suositteluni Missionin alueelta, Farina ja Flour + water.

Seuraavaksi kysellään tietä San Joseen.

Lähetä kommentti