Muutetaan muotoa ja makua

Kesällä meillä oli Kotipizzassa kampanjatuotteena Lankkupizzat: Vege, Pulled Pork ja Beef and Roast.

Päädyimme kampanjatuotteisiin monen mutkan kautta, koska heitin alkuvuonna abstraktin ajatuksen tuotekehitykselle siitä, että lähdettäisiin haastamaan pizzan perinteistä muotoa. Halusin tehdä ruokadesignia uudestaan, koska uudet muodot usein viehättävät tottunutta silmää sekä herättävät keskustelua aiheen ympäriltä, varsinkin kun kyseessä on perinteinen pyöreä pizza, mihin kuuluu taikina, tomaattikastike ja juusto pyhänä kolmiyhteytenä.

Tuotekehityksen ensireaktiot olivat varsin tyrmäävät, mutta kuuliaisina kavereina he ottivat haasteen vastaan. Oli huikeaa seurata suuntia, johon ammattilaiset lähtivät rakentamaan uutta tuotekehityksen polkua. Haettiin rohkeasti uusia muotoja. Pizzaa venytettiin monella tavalla, taikinan koostumusta säädettiin. Sääntömme on, ettei kaulimeen saa koskea, vaan käsin pitää tuo teos rakentaa alusta loppuun.

Koimme koko ajan vastoinkäymisiä, oli vaikeaa leipoa, ei saatu järkevää työstöä taikinasta, ei meinaa paistua, tai sitten perkele palaa karrelle, ei sovi laatikkoon, tai sopii mutta jää reunat ulkopuolelle. Versioita tehtiin useitä kymmeniä.

Tuotekehityksen johtaja Hessu alkaa "hieman" väsyä loputtomaan muodon hakemiseen...

Tuotekehityksen johtaja Hessu alkaa ”hieman” väsyä loputtomaan muodon hakemiseen…

Kotipizzan tuotekehityksen peräänantamattomuus ja sitkeys on kuitenkin jotain ihan ainutlaatuista. Päivien ja iltojen aikana tulosta alkoi syntyä ja kesän aikana niistä pääsivät nauttimaan koko lomiaan aloittava kansa. Perinteisestä pizzasta päädyimme siis Lankkuun. Lankku on juuri se muoto jota loppujen lopuksi haimme. Haimme ja saimme paljon muutakin.

Ainoastaan muodon muutos ei riittänyt, piti vielä lähteä sörkkimään pyhää kolminaisuutta.

Ensimmäinen suuri uhraus oli tomaattikastike, jonka jätimme pois. Olimme uhranneet pyhän asian. Tomaattikastikkeen. Emme tunteneet kuitenkaan pelkoa, vaan kehitimme juustokastikkeen sekä toimme aidon fetajuuston sekä kreikkalaiset kalamata-oliivit.

Pulled Pork, Vege ja Beef n Roast Lankkupizzat menestyivät hyvin ja asiakkaat pitivät niistä kovasti. Ne palaavat Kotipizzan listoille tämän syksyn aikana. Kiitos asiakkaat ja tuotekehityksen väsymättömät sankarit: Hessu, Bona, Esa, Mirko & Päivi. You make the magic happen.

Pulled pork Lankku valmiina

Pulled pork Lankku valmiina

Lähetä kommentti