Luovaa suomalaista pizzaa

Yksi työni hauskimmista puolista on uusiin ravintola- ja ruokakonsepteihin tutustuminen. Kiinnostavia uutuuksia on ympäri maailmaa, joten matkustan paljon etsiessäni seuraavaa suosikkiraaka-ainetta tai inspiroivaa konseptia.

Vaikka matkat ovat antoisia ja inspiroidun matkoillani kokemistani asioista, on aina mahtavaa palata kotiin Suomeen. Amerikan tai Aasian suurkaupunkien jälkeen arvostaa aina Suomen puhdasta luontoa, ruokaa ja vettä arvostaa ihan uudella tavalla.

Tänään Suomessa on vielä yksi suomalainen erikoisuus enemmän: No Pizza.

PHOTO: Roni Lehti

Visit Finlandin mukaan ruokamatkailu on sekä Suomessa että globaalisti yksi suurimmista matkailun trendeistä. Suomi on itsestään selvästi houkutteleva ruokamatkailun kohde. Se ei yllätä lainkaan, koska kotimaiset raaka-aineet ovat puhtaita ja eksoottisia. Matkailijoita kiinnostavat paikallisuus, vastuullisuus ja suomalaiset erikoisuudet.

No Pizza on juuri tällainen erikoisuus, jonka me aiomme viedä maailmalle.

No Pizza on Kotipizza Groupin luoma ravintolakonsepti, joka on suunnattu kansainvälisille markkinoille. Siinä yhdistyvät nimenomaan kansainvälisesti houkuttelevat asiat: suomalaiset puhtaat raaka-aineet, niiden luova yhdistely ja suomalainen rouheus.

Konseptia varten kehitelty sourdough-taikina tekee No Pizzan pizzoista ainutlaatuisen. Millään matkallani en ole törmännyt samanlaiseen tuotteeseen. Ainutlaatuisen No Pizzasta tekee myös se, ettei siellä voi maksaa käteisellä. Käteisen sijaan maksetaan sähköisesti, mikä on parempi luonnolle ja turvallisempi työntekijöille. Ravintolalla on verkkokauppa ja äppi, josta pizzat voi ostaa ja tilata etukäteen.

Tunnelmaa No Pizzassa luovat viihtyisä sisustus, räätälöity musiikki ja kansainvälinen tiimi. Iltaisin se toimii baarina. Viini- ja olutvalikoima on mietitty tarkasti siten, että ne sopivat yhteen pizzojen erilaisten makumaailmojen kanssa. Erikoisuutena mainittakoon hanasta saatava Provencen roséviini.

PHOTO: Roni Lehti

Olen äärimmäisen ylpeä koko No Pizza -konseptista, erityisesti Ripe Mikkolan kehittämästä makumaailmasta ja Riikka Ahtiaisen vetämän tiimin väsymättömästä kehitystyöstä.

No Pizzan pilottiravintola aukeaa tänään Helsingin Citycenter-kauppakeskuksessa, aivan siinä Social Burgerjointin seinänaapurina. Järjestimme kilpailun ravintolaan tulevasta seinämaalauksesta. Lahden muotoiluinstituutin opiskelija Iisa Mutanen teki hienon maalauksen, joka sai inspiraation luonnosta ja joka hyvällä tavalla kuvaa No Pizzan asennetta. Käy tsekkaamassa!

Tavoitteenamme on löytää kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, joka alkavat kehittää No Pizza -ketjua omilla markkinoillaan. Seuraavat ravintolat avataan mahdollisesti johonkin Pohjoismaahan.

Helsingistä on tullut loistava ravintolakaupunki, joka houkuttelee jo valtavasti ruokamatkailijoita Suomesta ja maailmalta. No Pizza on hyvä lisä kokonaisuuteen.

Lähetä kommentti