London calling

Lontoossa oli kuumin päivä syyskuussa lähes sataan vuoteen. Lämpötila oli yli 30 astetta. Mikä muu oli kuumaa?

Lontoon ruokatarjonta on aivan oma maailmansa. Lontoossa ei voi olla törmäämättä jännittäviin uutuuksiin ja vasta tulossa oleviin ruokatrendeihin. Seikkailin muutaman päivän Marylebonessa, Sohossa ja Covent Gardenin alueella ja sain taas valtavasti inspiraatioita.

”Healthy living, healthy eating” on kovassa nosteessa fast casual -konsepteissa. Hyvinvointitrendi on jatkunut vahvana jo pari vuotta eikä se näytä hiljentyvän, vaan itse asiassa monipuolistuvan.

Käväisin The Good Life Eateryssä, jossa oli paljon tarjontaa. Tutustuin The Goodness Bowliin, joka sisälsi avokadoa, granaattiomena-fetasalaattia, courgettepestoa (kesäkurpitsapestoa) sekä quinoaa ja tabboulehia. Terveellinen lounas meni alas matcha-mantelimaidolla.

The Detox Kitchenin yhteydessä oli kuntosali. Join paikan päällä Pretty Powerful -smoothien katsellen kiireisiä ja kauniita ihmisiä. Ostin kahvilasta mukaani myös The Detox Kitchen Biblen, joka sisältää yli 200 reseptiä terveelliseen ruokavalioon.

Mielenkiintoinen paikka oli myös Leon Naturally Fast Food. Leonin perustajakolmikko halusi reilu kymmenen vuotta sitten todistaa, että terveellinen pikaruoka on mahdollista ja rakensi ketjun vastuullisesti tuotettujen ja ravinnepitoisten raaka-aineiden varaan. Ketjun vision mukaan pikaruuan tehtävä ei ole tehdä syöjää väsyneeksi ja lopulta sairaaksi, vaan nimenomaan antaa energiaa hyvästä, laadukkaasta ruuasta nopeasti. Tykkään!

Olen tottunut Lontoon matkoillani löytämään kaikkea uutta, mutta tällä kertaa yllätyin todella. Kuka olisi uskonut, että Suomesta viedään koivuvettä ulkomaille? Ainakin Farmstand-ravintolassa voi nautiskella eksoottista koivuvettä.

Jos terveellinen ja kasvisvoittoinen ruoka on trendikästä Euroopassa, niin sitä on myös japanilainen ruoka. Lontoossa on useita japanilaishenkisiä pikkuruokakauppoja. Itsu on laajentunut nopeasti Lontoossa ja tällä hetkellä ketjulla on siellä yli 60 myymälää. Itsuista voi napata mukaansa sushia, salaatteja, misoa, nuudeleita ja udoneita.

Toinen käymisen arvoinen japanilaisketju on Wasabi, jossa voi syödä taidokkaasti koottuja bento boxeja ja muuta hyvää japanilaista ruokaa. Wasabia kuvaa erinomaisesti feel good snacking.

Tästä on hyvä ammentaa syksyyn.

Lähetä kommentti