Kotimaisen kanan tarina

Kotipizza on ollut viime aikoina julkisuudessa kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Suurin osa näkyvyydestä on ollut positiivista ja liittynyt erityisesti pörssilistautumiseemme ja myyntimme ennätykselliseen kasvuun.

Samalla olemme olleet mukana myös vähemmän mukavissa keskusteluissa. Facebookissa on kirjoitettu paljon Kotipizzan ruuan kotimaisuudesta ja erityisesti käyttämästämme brasilialaisesta pariloidusta kananpojasta.

Kaikki keskusteluissa esitetyt väitteet ja syytökset eivät ole olleet tosia eivätkä aivan reiluja. Olemme tehneet paljon työtä varmistaaksemme, että käyttämämme kanapoika on varmasti maukasta, laadukasta ja turvallista. Tästä ovat todisteina esimerkiksi sertifikaatit tuotannon eettisyydestä ja lihan GMO-vapaudesta.

On selvää, että yritykseltä, joka julistaa toimivansa vastuullisesti, tulee vaatia vastuullista toimintaa. Olemme sitoutuneet pitämään tuotteittemme kotimaisuusasteen korkeana, joten on aivan reilua odottaa, että käytämme kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.

Selvää näyttäisi olevan myös se, että monet asiakkaamme haluavat syödä Kotipizzassa kotimaista kananpoikaa. Ja asiakkaathan ovat aina oikeassa.

Tämän vuoksi olemme päättäneet, että brasilialainen kananpoika korvataan vähintään yhtä laadukkaalla kotimaisella tuotteella vielä tämän syksyn aikana. Työ uuden tuotteen löytämiseksi on jo alkanut.

Tämän syksyn aikana korvaamme myös hollantilaisen pekonin suomalaisella. Sen jälkeen kaikki Kotipizzan käyttämät lihatuotteet ovat kotimaisia.

Missiomme on tehdä maailmasta parempi paikka pizza kerrallaan. Eikä missio kuulu vain juhlapuheisiin. Sen tehtävänä on ohjata yrityksen päivittäistä toimintaa.

Se tarkoittaa sitä, että tarjoamme herkullista, tuoretta, vastuullisesti tuotettua – ja mahdollisimman suomalaista ruokaa.

Se tarkoittaa myös sitä, että kuuntelemme asiakkaitamme ja korjaamme kurssiamme silloin kun se on tarpeen. Nyt oli.

5 kommenttia artikkeliin “Kotimaisen kanan tarina

 1. Pekka P

  Parmankinkkukin? (Sinänsä Suomessa valmistetaan loistavia ilmakuivattuja kinkkuja, joten mahdollistahan sekin olisi, mutta ehkä tässä tapauksessa italialainen puolustaa paikkaansa…)

  Joka tapauksessa hienoa toimintaa. Toivottavasti löydätte sopivan kananpoikatoimittajan tässä Ross 508 -hybridibroilerien luvatussa maassa!

 2. Pauliina

  Olin Kotipizzassa töissä opiskeluaikana yhteensä 11 vuotta. Kun aloitin vuonna 1998, oli kana vielä kotimaista. Kun kanaa alettiin tuoda ulkomailta (vuotta en muista enää), sen mausteseoskin vaihtui. Omaan makumaailmaani sen kotimaisen kanan mausteet ja koostumus sopivat paljon paremmin. Olisiko siis mahdollista palata tuttuun ja turvalliseen eli hyvään? Silloin kanaa toimitti eräs kotimainen iso firma (nimeä en nyt viitsi mainita). Toivottavasti sama firma on edelleen mukana. Silloiset kanapalat olivat nimittäin muhkeita ja maukkaita. On muuten erikoista, että silloin kana täytteenä ei ollut ollenkaan suosittu vaihtoehto. Tuntuupa hassulta nykyään!

 3. peter

  Jatkossa kananpoika ei ole siis eläinrääkätty eli halal-teurastettu uskonnon uhri? Saammeko jatkossa syödä uskontovapaata pizzaa?
  Halal-liha on teurastettu islamin mukaan oikeaoppisesti leikkaamalla eläimen kurkku nopeasti terävällä veitsellä, lausumalla samanaikaisesti ”Allahu akbar” (Jumala on suurin) ja valuttamalla eläimen veri ulos. Tällainen teurastustapa poistaa eläimen veren nopeasti sen elimistöstä, jolloin sen liha säilyy syömäkelpoisena. Šaria-laki ei varsinaisesti kiellä eläimen tainnuttamista ennen teurastusta, mutta tainnutuskäytäntöä sovelletaan muslimiyhteisöissä vaihtelevasti.

  • Tommi Tervanen Kirjoittaja

   Meille olennaisinta on lihan maku ja kotimaisuus sekä se, että sen tuotanto on vastuullista ja eettistä. Kotimaiset tuottajat tuskin tulevat edes tarjoamaan meille halal-teurastettua kananpoikaa. Toisin sanoen on varmaa, ettei valinta kohdistu halal-teurastettuun lihaan.

 4. Markus

  Hieno homma! Saadaan syödä antibiootti- ja hormonivapaata lihaa! Tohon gmo-vapauteen en usko kun yli puolet suomeen tuodusta raakasoijasta on geenimuunneltua. Pitäis saada omavaraista valkuaistuotantoa esim. härkäpavulla…

Lähetä kommentti