Kaikki muu on turhaa paitsi pizza

Kun sain käsiini Saku Tuomisen Pizze-kirjan, ajattelin, että se on jälleen yksi tyylikäs ruokakirja, jossa on kauniita kuvia ja herkullisia reseptejä. Sitä Pizze ihan ehdottomasti on, tyylikäs ja kaunis, mutta myös paljon muuta.

Pizze

Pizze kertoo pizzan historiasta, italialaisesta pizzakulttuurista, pizzojen tyylilajeista ja pizzan tulevaisuudesta. Kirja esittelee italialaisia pizzaguruja ja heidän pizzafilosofiaansa. Esimerkiksi Tony Gemignahi on vanha tuttuni ja kilpakumppani Las Vegasin Pizza Gameseista. Toki kirja sisältää myös valtavasti käytännön vinkkejä pizzan varsinaiseen valmistamiseen aina taikinan leipomisesta uunin lämpötilaan.

Reseptit ovat Pizzariumin perustajan Luca Platanian kehittelemiä. Tyylikäs ulkoasu on syntynyt mahtavan Tuukka Kosken valokuvista ja Kimmo Kivilahden suunnittelemasta visuaalisesta ilmeestä.

Intohimo ja rakkaus pizzaan paistaa kirjan sivuilta. Pizzasta kirjoitetaan suorastaan hartaasti. Ja ihan syystä. Onhan pizza parhaimmillaan täydellinen makuelämys.

Juttelin lounaalla markkinointipäällikkömme Kaisan kanssa, joka kertoi hiljattain syöneensä munakoisopizzaa ja kehui sen makumaailmaa. Selatessani Pizzeä huomasin, että siinä on munakoiso-parmesaanipizzan Parmigianan ohje.

Tiedän mitä teen tänä viikonloppuna.Parmigiana

Lähetä kommentti