Ei kiitos

Kolme vuotta sitten Kotipizza julkaisi Helsingin Sanomien ja muiden maan suurimpien sanomalehtien kannessa koko sivun mainoksen, jossa julistimme parantavamme maailmaa pizza kerrallaan. Se oli meille tärkeä ohjelmanjulistus. Halusimme kertoa näkyvästi, että Kotipizza on sitoutunut vastuulliseen liiketoimintaan ja käyttämään vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita.

Tänään Kotipizza lähestyy suomalaisia taas Hesarin kannessa isolla ohjelmanjulistuksella. Nyt kerromme, että Kotipizza on karsinut tuotteistaan ison kasan lisäaineita.

Suomessa on käytössä noin 330 E-koodia. Kotipizzan ruuassa niistä on käytössä enää 36. Kaikki muut ovat pysyvästi pannassa. Samalla olemme lisänneet mustalle listalle joukon muita ylimääräisiä aineita: natriumglutamaatti, siankamara, naudanlihauute ja niin edelleen. Näin varmistamme, että ruokamme on täyttä tavaraa, ei saman näköistä tai makuista vastinetta.

E-koodeista luopuminen ei ole aivan pikkujuttu. Tuotekehitys- ja hankintatiimit ovat tehneet hankkeen parissa uskomattoman määrän työtä. Joka ikinen raaka-aine on käyty yksitellen läpi, joka ikisen lisäaineen tarpeellisuus on tutkittu tarkkaan, ja joka ikiselle lisäaineelliselle tuotteelle on etsitty vähintään yhtä hyvä lisäaineeton vastine.

Jäljelle jääneillä E-koodeilla on kaikilla oma tarpeellinen tehtävänsä. Useimmat niistä liittyvät tuotteiden säilyvyyteen ja erikoisruokavalioihin. Emme siis tietenkään väitä, että lisäaineet olisivat automaattisesti pahasta. Usein ne ovat kuitenkin turhia. Juuri siksi suomalaiset kuluttajat haluavat syödä ruokaa, jossa lisäaineita on mahdollisimman vähän.

Niin kuin Hesarin etusivullakin sanotaan, työ ei lopu tähän. Tästä se vasta alkaa. Ja työ koskee kaikkia Kotipizza Groupin konsepteja ja ketjuja, Kotipizzan lisäksi myös Chalupaa, Social Burgerjointia ja No Pizzaa.

Ruokalistamme muuttuvat, raaka-aineet kehittyvät ja kuluttajat vaativat ruualtaan jatkuvasti enemmän. Meidän tehtävämme on vastata heidän vaatimuksiinsa ja tarjota jatkuvasti tuoreempaa, aidompaa ja herkullisempaa ruokaa.

Lähetä kommentti