Viime viikon toinen suuri uutinen

Kotipizzassa eletään suurten uutisten aikaa. Jokin aika sitten julkistimme pian käynnistyvän uuden meksikolaistyylisen Chalupa-ketjun ja viime viikolla kerroimme, että Kotipizza Group suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin. Pörssiuutisen alla viime viikolla julkistettiin myös toinen, mukavasti julkisuutta saanut uutinen: Kotipizza toi myyntiin tiukkojenkin ruokavalioiden osaksi soveltuvat uutuuspizzat.

Rautanauta_pizzaKotipizzan ja hyvinvointivalmennusyritys Alku-valmennuksen kumppanuudesta syntyi kaksi pizzaa: kanatäytteinen Tuplahaukka ja lihanystäville sopiva Rautanauta. Molemmat pizzat leivotaan täysin gluteenittomaan pohjaan ja niissä käytetään laktoositonta juustoa – ja sitäkin puolet muiden pizzojen määrästä.

Gluteeniton pizza ei tietysti ole Kotipizzassa mikään uutuus. Gluteeniton pohja on kuulunut valikoimiimme jo vuosien ajan. Tänä vuonna pohja uusittiin vielä entistäkin maukkaammaksi. Taustalla on ajatus siitä, että haluamme palvella kaikkia suomalaisia – myös niitä, jotka eivät voi tai halua syödä gluteiinipitoisia ruokia. Samasta syystä kaikkien gluteenittomien pizzojen hinnat laskevat 0,40 euroa 1.6. eli maanantaista lähtien.

Tuplahaukka ja Rautanauta saivat paljon positiivista huomiota sekä valtamediassa että esimerkiksi suositussa The Good Morning –hyvinvointiblogissa. Mutta Suomessa kun eletään, positiivinen uutinen sai tietysti myös negatiivista palautetta. Moni halusi muistuttaa, etteivät Alku-pizzat vastaa sellaisinaan kaikkia ravintosuosituksia.

Mutta eihän kukaan ei ole ehdottanut, että ihmisen tulisi elää pelkällä pizzalla. Eivät gluteenittomatkaan pizzat ehkä ole hirveän terveellisiä, jos niitä pitää ainoana ravintonaan.

Niin kuin Alku-valmennuksen ravintoasiantuntija Sami Sundvik sanoo, terveydestäänkin huolehtivan ihmisen ruokavalion tulee olla sellainen, että sitä pystyy helposti noudattamaan vaikka koko loppuelämän. Siksi järkevä ja oikein koostettu pizzakin sopii herkutteluhetkiin.

Jokaiseen iskee joskus pizzan himo. Eikö ole iloinen asia, että himolle voi antaa periksi hyvällä omallatunnolla?

 

Lähetä kommentti