Vastuullisuus on matka

Julkaisimme eilen toisen vastuullisuusraporttimme. Ajattelin ensin naiivisti että julkaistuamme raportin vastuullisuustyö on valmistunut. No ei ole. Vastuullisuusraportti on kertomus matkasta kohti tavoitteita.

Yritysvastuuraportti

Helsingin Sanomat kertoi toissapäivänä, että sikatilallisten kiinnostus luomuun on vähentynyt. TNS Gallup Elintarviketieto Oy:n teettämän kyselyn perusteella vain puolet sikatilallisista on kiinnostunut siirtymisestä luomutuotantoon.

Tämä on erittäin huolestuttavaa kehitystä. Varsinkin, kun kotimaisen luomusianlihan tuotanto on nykyiselläänkin vain 0,4 prosenttia kokonaistuotannosta. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että nykyiset luomusikatilalliset haluavat kaikki jatkaa luomutiloina.

Kyselyn mukaan sikatilallisia huolestuttaa eniten kannattavuus. Byrokratia ja tarkat säännökset eivät myöskään ainakaan helpota luomutilalliseksi ryhtymistä.

Olen sanonut tämän ennenkin, mutta sanon sen uudestaan. Luomu ei ainoastaan tunnu hyvältä, vaan myös maistuu hyvältä. Luomun suosiminen on eettistä liiketoimintaa.

Tarvitaan tietysti kuluttajia, jotka ostavat luomua, sillä vain kysyntä voi varmistaa tarjonnan kehityksen.

Me Kotipizzassa haluamme tukea kehitystä käyttämällä jatkuvasti enemmän luomutuotteita. Toistaiseksi suurimpana ongelmana on ollut suomalaisten luomutuotteiden saatavuus.

Tämän vuoksi olemme sitoutuneet tekemään yhteistyötä alan yritysten ja viranomaisten kanssa luomutuotteiden saatavuuden edistämiseksi.

Lähetä kommentti