Välilasku Denveriin

Hiihtomatkallani Kalliovuorille pysähdyin pariksi päiväksi Denveriin. Denver on erittäin mielenkiintoinen kaupunki, josta on lähtöisin monta mielenkiintoista ravintolakonseptia, kuten Smashburger ja Chipotle Mexican Grill.

Eniten minua kuumotti kuitenkin uusi pizzaravintola nimeltään Pizzeria Locale. Olin twiitannut perustajille Bobby Stuckeylle ja Lachlan Mackinnon-Pattersonille etukäteen tulostani ja he järjestivät minulle erittäin lämpimän vastaanoton. Jordan (Head Chef) ja Chris (Head of Operations) esittelivät ravintolaa, tuotteita ja sen toimintaa.

Tuore taikina tehdään paikan päällä ja sitä nostatetaan 24 tuntia seuraavan päivän tarpeita varten.

taikina

Pizzeria Localen konseptiin kuuluu vahvasti se, että raaka-aineet ovat kuluttajan edessä valmiina pizzojen päälle laitettavaksi.

raaka-aineet

Uuni on tehty erikoistilauksesta ja se lämpenee aina tuhanteen Fahrenheitiin eli 537 celsiusasteeseen asti. Lämmittäminen tapahtuu kaasulla.

uuni

Koko hommaan menee viisi minuuttia ja konseptin kiteytys on se, että tuoreista luonnonmukaisista raaka-aineista valmistetaan pizza toiveidesi mukaisesti viidessä minuutissa. Se todellakin vei ainoastaan viisi minuuttia. Uskomatonta! Ravintolasalissa näytti istuvan väkeä lakimiehistä raksajätkiin toimiston tyttöjä unohtamatta. Pizzat maksoivat 10-13 dollaria ilman juomia.

Samalla kertaa minulla oli suuri kunnia tavata yksi suurista idoleistani, Chipotlen perustaja Steve Ells. Steve perusti Chipotle-ravintolan Denveriin vuonna 1993 ja se on siitä lähtien ollut huikea menestystarina. Nyt ketjulla on 1500 ravintolaa ja liikevaihtoa 2,7 miljardia dollaria.

Steve Ellis

Keskustelimme Steven kanssa muun muassa meidän Kotipizzassa käyttämästämme ruiskuitupizzapohjasta, josta hän oli todella kiinnostunut. Keskustelun aikana totesimme monta kertaa olevamme samaa mieltä monestakin asiasta. Käyttämiemme raaka-aineiden tulee olla puhtaita, luonnollisesti valmistettuja ja luomun osuutta tulisi lisätä. Food with integrity. Tässä oiva video Chipotlen vastuullisuudesta:

Olinhan kuitenkin myös lomamatkalla ja pääsin vihdoin myös snoukkaamaan. Aloitin lautailun viisi vuotta sitten ja mietin vieläkö nelikymppinen äijä oppii.

Tavoitteeksi asetin sen, että kun osaan tarpeeksi, matkustan Aspeniin. Täällä ollaan. Kuten elämässä ja työssä: muista unelmoida isosti, aseta tavoitteet ja pyri niitä kohti peräänantamattomasti. Onnellisuus löytyy sieltä.

Aspen

4 kommenttia artikkeliin “Välilasku Denveriin

  1. jussi nurmio

    Hieno juttu! Pizzaa ja snoukkaa samassa paketissa. Not bad. Elämän makuinen.

  2. Mikko

    Hieno uuni, onkohan mahdollisesti teille tuommoisia tulossa?

  3. Mikko, tuo on käsintehty ja piirretty Italiassa. Meillä on haussa sellainen kuparinvärinen kolmipesäinen Pizzamaster arinalla.

Lähetä kommentti