Tää on rispektii

Jos liikut tänään Lohjan suunnalla, suosittelen pistäytymään Hiiden koululla kello 18 aikaan. Siellä esitetään silloin koulun näytelmäkerholaisten itse suunnittelema ja toteuttama näytelmä ”Tää on rispektii”.

Näytelmä on osa MTV:n ja Kotipizzan yhteistä Rispekti-kampanjaa, jolla pyrittiin löytämään uudenlaisia keinoja koulukiusaamisen vastaiseen työhön. Hankkeessa jaettiin yhdeksän 4000 euron suuruista stipendiä, joiden kohdistamisesta olivat kanssani päättämässä Raisa Cacciatore Väestöliitosta ja Anu Perrotta MTV:lta.

Hiiden koulussa stipendi on käytetty koko lukuvuoden kestäneen näytelmäkerhon järjestämiseen. Muista stipendien saajista voit lukea täältä.

Rispektii Kotipizzasta

Rispektii Kotipizzasta

Annoin marraskuussa Rispekti-kampanjasta tällaisen lausunnon, enkä osaa pukea asiaa nyt sanoiksi yhtään sen paremmin:

“Koulu, perhe ja koti ovat elämän tärkeimpiä kokonaisuuksia, joissa pelko ei voi olla läsnä. Rispekti-hankkeen aikana tutustuimme mahtaviin ja innovatiivisiin hankkeisiin, joilla lähdetään muuttamaan arvomaailmaa ja asenteita, jotta jatkossa koulukiusaamista pystytään vähentämään. Kotipizza haluaa tukea rohkeaa ajattelua sekä olla mukana innovatiivisissa hankkeissa, liittyvät ne uusiin pizzoihin tai koulukiusaamisen vähentämiseen. Tämä tekeminen sopii hyvin arvomaailmaamme. Haluamme olla osa tätä muutosta.”

Mutta se minun mielipiteistäni. Paljon minua paremmin asian kiteyttää Hiiden koulun viidesluokkalainen Tatu:

“Hiiden kouluun on mukava mennä – joka päivä. Meitä on siellä 28 lasta ja kolme opettajaa. Eikä siellä kiusata ketään.”

Hyvää kesälomaa Lohjalle – ja Rispektii!

Lähetä kommentti