Suuri pizzapuhallus jäi hönkäykseksi

Instagramissa levisi eilisaamuna huijausviesti, jossa kerättiin seuraajia Kotipizzan nimissä avatuille tileille lupaamalla lahjakortteja ravintoloihimme. Vaikka useimmat tunnistivat tempun heti tökeröksi huijaukseksi, viesti ehti kerätä tykkäyksiä ja jakoja sekä Instagramissa että Facebookissa.

Emme tietenkään jääneet katselemaan sivusta. Jo ennen aamukymmentä Kotipizzan oikea Instagram-tili julkaisi viestin, jossa varoitettiin huijauksesta ja samalla julkistettiin todellinen arvonta. Kertomalla viestiketjuun suosikkipizzansa osallistui lahjakorttiarvontaan. Iltapäivän puolella sama viesti julkaistiin myös Kotipizzan Facebook-sivulla.

kotipizzahuijaus

Lähes kaikki tunnetut kuluttajabrändit ja niiden asiakkaat ovat joskus joutuneet tällaisen huijausyrityksen kohteeksi. Yleensä kyse on lapsellisesta kiusanteosta, josta koituu vain vähän vaivaa ja mielipahaa.

Niin nytkin. Oikea viestimme levisi paljon huijausta nopeammin ja tehokkaammin – ja itse asiassa laajemmin kuin mikään aikaisempi sosiaalisen median kampanjamme. Instagramissa kertyi lähes 800 kommenttia ja Facebookissa 1300. Mikä parasta, kukaan ei menettänyt rahojaan eikä kukaan joutunut pettymään tiskillä yrittäessään ostaa pizzaa väärennetyllä lahjakortilla.

Ehkä yllättävintä tapauksessa oli se, miten laajasti tiedotusvälineet tarttuivat siihen. Helsingin Sanomat uutisoi asiasta verkkosivullaan jo eilen iltapäivällä. Perässä tulivat ainakin Ilta-Sanomat, Iltalehti, Taloussanomat, Kaleva ja MTV:n uutiset. Kaikki vahvistivat osaltaan meidän viestiämme ja varoittelivat huijauksesta.

Samalla saimme toteutettua erinomaisen mielenkiintoisen markkinatutkimuksen asiakkaidemme suosikkipizzoista.

Koko tuloksissa kolmen kärki oli tämä:

  1. Special Opera
  2. Perfetta
  3. Americana

Facebookin vastauksissa kärki oli samanlainen, mutta Instagramin ehkä hieman nuorempi käyttäjäkunta suosi vähän erilaisia pizzoja. Siellä kärki oli tällainen:

  1. Tropicana
  2. Monster
  3. Perfetta

Yksikään Kotzone ei yltänyt kärkeen, mutta jos kaikki Kotzonet niputettaisiin yhdeksi tuotteeksi, se olisi ollut Instagramin ykkönen ja kaikkien tulosten kolmonen.

Kiitos kaikille äänestäneille! Eikä tämä tähän jää. Tarinan todellisia sankareita olivat oikean Instagram-tilimme pelastaneet seuraajamme. Haluamme kiittää heitä tarjoamalla kaikille #Kotipizza-hashtagilla selfien Instagramissa julkaisseille tänään ja huomenna ilmaisen juoman.

Lähetä kommentti