Pizzamies Italiassa, osa 3

Italian reissu alkoi lähestyä loppuaan. Ennen kotiinlähtöä kävimme vielä syömässä Paper Moon -ravintolassa Milanossa. Alkupalaksi culatelloa ja juotavaksi Angelo Gajan Dagromis Baroloa. Ennen kaikkea halusin syödä napolilaistyylisen margaritan.

Kerroin omistajalle että minullakin on muutamia pizzerioita Suomessa, joten pääsimme änkeämään itsemme keittiön puolelle jututtamaan pizzaioli Giancarloa.

Pizzamies ja Pizzaioli

Tutkimme Hessun kanssa Giancarlon käyttämää taikinaa. Hessu pääsi myös näyttämään tekniikkaansa italialaisille, jotka olivat selvästi kiinnostuneita pohjoismaalaisen hellistä mutta varmoista otteista. Giancarlo esitteli vuorostaan tekniikkansa meille.

Paljon jäi asioita selvittämättä. Palaan myöhemmin tänä vuonna vielä Etelä-Italiaan, Campaniaan, Napolin alueelle. Haluan käydä tsekkaamassa alueen perinteiset pizzeriat sekä tavata Enrico Famàn ja hänen pizza-akatemiansa tähdet.

Ciao, stammi bene.

Lähetä kommentti