Merta edemmäs kalaan

Marine Stewardship Council on riippumaton, voittoa tuottamaton organisaatio, joka ylläpitää sertifiointijärjestelmää kala- ja äyriäistuotteille. MSC:n tavoitteena on vähentää ylikalastusta eli luonnonvarojen kestämätöntä käyttöä. MSC-sertifikaatti pyrkii takaamaan sertifioitujen tuotteiden ekologisuuden asettamiensa ympäristönormien kautta.

Kotipizzan vastuullisuusohjelman mukaisesti olemme siirtyneet hankkimaan MSC-sertifioitua tonnikalaa. Tänä vuonna n. 20 prosenttia Kotipizzan käyttämästä tonnikalasta on MSC-sertifioitua. Ensimmäiset laatikot on jo toimitettu Kotipizza-ravintoloihin. Ensi vuoden tavoitteeksi on asetettu, että 50 prosenttia kaikista Kotipizzan käyttämästä kala- ja äyriäistuotteista on MSC-sertifoitua. Vuonna 2020 tavoitteena on täydet 100 prosenttia!

Kotipizza on lisäksi sitoutunut olemaan käyttämättä kala- tai äyriäistuotteita, jotka ovat WWF:n uhanalaisten lajien punaisella listalla. Luonnonvaroja pitää suojella ja Kotipizza on tätä toimintaa vahvasti tukemassa. Asianmukaisesti hoidettu kalastus ja kestävä kehitys ovat elintärkeitä asioita terveiden valtamerien ja ekologisen tasapainon takaamiseksi. MSC-sertifioitu tonnikala on yksi askel tähän suuntaan.

Tällä kertaa pyysin logistiikkapäällikkömme Antin ottamaan kuvan pakkauksesta kun hän kävi varastolla. Tyypilliseen tapaan pakkauksessa on Hessun kuva ja laatutakuu, mutta kiitämme myös tästä kestävästä valinnasta.

Seuraava konttimme tuleekin Malediiveiltä. Oheisena on video tuosta MSC:n sertifoimasta Pole & Line
-kalastuksesta.

Tapa on hyvin perinteinen ja kalakantojen osalta kaikista kestävin. Tuonne haluaisin päästä onkimaan joku päivä tonnikalaa. Nyt nuo kaverit onkivat jo Kotipizzalle.

Lähetä kommentti