Luomu on myös asiakkaasta välittämistä

Eilinen oli suuri päivä Kotipizzalle. Annoimme kestävän kehityksen sitoumuksen, jossa sitouduimme ruuan alkuperän läpinäkyvyyteen, kestävään kalastukseen sekä ennen kaikkea luomuun.

Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus on Ympäristöministeriön hanke, jossa yritykset ja organisaatiot antavat itselleen konkreettisia tavoitteita ja sitoutuvat saavuttamaan ne lupaamassaan aikataulussa. Kotipizza on ensimmäinen hankkeessa mukana oleva ravintola-alan yritys.

IMG_0714

Luomu Steak, Luomu Porchetta ja Luomu Margherita.

Lupaukset ja tavoitteet ovat tietysti vain lupauksia ja tavoitteita ilman konkreettisia tekoja. Jo muutama viikko sitten Kotipizza siirtyi käyttämään luomukananmunia. Todisteeksi siitä, että otamme sitoumuksemme vakavasti, toimme eilen myös markkinoille kolme ensimmäistä luomupizzaamme. Aivan ensiksi pizzat ovat kampanjatuotteita, mutta ne tulevat myös pysyvästi ruokalistoille syksyyn mennessä.

Muutama vuosi sitten Jorma Ollilan johtama maabrändivaltuuskunta antoi Suomelle tehtävän, jonka mukaan puolet Suomen maataloustuotannosta tulisi olla luomua vuoteen 2030 menessä. Me haluamme pistää vielä Ollilankin tehtäviä paremmaksi. Olemme asettaneet tavoitteeksemme, että joka toinen myymämme pizza on luomua jo vuonna 2020.

Tavoite ei ole aivan helppo. Yksi suurimmista haasteista on luomutuotteiden saatavuus. Tämän vuoksi olemme sitoutuneet tekemään yhteistyötä alan yritysten ja viranomaisten kanssa luomutuotteiden saatavuuden edistämiseksi.

IMG_0688

Kestävän kehityksen sitoumus ja luomupizzat julkistettiin Helsingin Lönnrotinkadun uudistetussa Kotipizzassa.

Mutta miksi sitten sitoudumme luomuun?

Ensinnäkin siksi, että se luomun edistäminen on oikein. Vastuullinen yrittäjyys edellyttää sitä, että kannamme vastuumme suomalaisesta elintarviketeollisuudesta, maataloudesta ja ympäristöstä.

Vähintään yhtä tärkeää on se, että luomu on asiakkaistamme välittämistä. Luomu ei ainoastaan tunnu hyvältä, vaan maistuu myös. Siksi jatkuvasti useampi suomalainen haluaa lautaselleen luomuruokaa.

Haluamme tarjota asiakkaillemme nyt Suomen ensimmäisen luomupizzan – ja haluamme olla mukana vastaamassa huutoon, kun luomutuotteiden kysyntä jatkaa räjähdysmäistä kasvuaan.

Tämän vuoksi yksi eilen antamistamme sitoumuksistamme kuuluu näin:

Kotipizza tähtää kaikilla sitoumuksillaan entistä parempaan asiakaskokemukseen.

Lähetä kommentti