#kotipizzagoesvegan

Kasvisruoka on yksi suurimmista ruokatrendeistä tällä hetkellä ja myös vegaaniruoan suosio kasvaa koko ajan. Olemme Kotipizzoissa lisänneet kasvispizzojen valikoimaa viimeksi keväällä. Saamme asiakkailtamme yhä enemmän yhteydenottoja myös vegaanivaihtoehdoista, erityisesti vegaanijuustosta.

Kotipizzassahan pystyy jo nyt syömään vegaanista pizzaa valitsemalla kasvispizzan ja jättämällä juuston pois. Juusto kuitenkin on niin olennainen osa pizzanautintoa, että päätimme alkaa tutkia vaihtoehtoja tuoda valikoimaan vegaaninen juusto.

Tuotekehityksemme on testannut eri vegaanijuustoja koko kevään, mutta halusimme saada palautetta myös varsinaiselta kohderyhmältä.

Järjestimme siksi viime lauantaina vegaanijuuston maistelutilaisuuden todellisille asiantuntijoille ja kutsuimme paikalle 60 innokasta vegaania Facebookin Sipsikaljavegaani-ryhmästä. Maistoimme neljää eri vegaanijuustoa ja kustakin vaihtoehdosta annettiin palautelomakkeella arvio. Kävin iltapäivän aikana useita mielenkiintoisia keskusteluita vegaaniruuasta ja -elämäntavasta.

On mahtavaa, että meillä on näin sitoutuneita ja aktiivisia asiakkaita, jotka haluavat olla mukana ketjun kehittymisessä! Käymme palautetta nyt läpi ja alamme tehdä päätöksiä lopullisen vegaanijuuston valinnasta. Toivottavasti saamme täysin vegaanisen pizzan valikoimaan pian.

Täältä voit katsella lauantain tunnelmia. You rock!

3 kommenttia artikkeliin “#kotipizzagoesvegan

 1. Terve TJ Tommi,

  Juusto ei riitä. Sori! Vaan vielä tärkeämpi on saada PROTEIINIPITOISIA vegaanisia täytteitä. Eli hommaa nyhtäkauraa tai seitania valikoimiin niin alkaa kauppa käydä.

  t. Vegaani joka ei osta pelkän vegaani juuston takia mitään Kotipizzasta vaan haluaa proteeinipitoisia täytteitä + tietysti vegaanijuuston.

  Valikoimiin siis nyhtökauraa ja seitania ja kauppa käy!!!!

  Saisinko vastauksen Tommilta? Kiitos!

  • Tommi Tervanen Kirjoittaja

   Moi Ann-Stiina, kiitos palautteesta, olemme katsastaneet mm-. Nyhtökauraa jonka ongelma on saatavuus. Working on it! Terveisin, Tommi

 2. Proteiineille on paljon vaihtoehtoja ja tätäkin kannattaa kysyä asiantuntijoilta: vegaaneilta itseltään. Teemme usein kotona itse vegaanista pizzaa ja valkuaislähteinä on käytetty laajasti samoja aiheita kuin muissakin ruokalajeissa:

  Tofua, papuja, soijarouhetta (bolognesen tapaan), soijasuikaleita (kanan tapaan), seitania, oomphia, linssejä, siemeniä, pähkinöitä, parsaa, vihreitä herneitä, kikherneitä… Vaihtoehtoja kyllä löytyy!

  Bonuksena mainittakoon jakkihedelmä savukastikkeella maustettuna; kuin nyhtöpossua tai pekonia mutta ilman proteiinia, valitettavasti. Nyhtökauran kanssa yhdistettynä tämä tosin sisältää paljon proteiinia sekä paljon kuitua. Kaloritiheys on kuitenkin pienempi jolloin tämä olisi ihanteellinen ratkaisu painonhallinnasta kiinnostuneille, vink vink.

  En tiedä mitä juustoja maistelutilaisuudessa maisteltiin mutta juustoketta voi tehdä myös itse oluthiivahiutaleita hyödyntämällä. Mikäli nämä aiheet kiinnostavat kerron mielelläni lisää 🙂
  Helpoiten minua tavoittaa aiheesta sähköpostitse.

Lähetä kommentti