Kotipizza lasten silmin

Yksi viime vuoden ehdottomista kohokohdista oli marraskuinen matka Indonesiaan Kotipizzan Yrittäjäosuuskunnan hallituksen kanssa. Tutustuimme matkalla esimerkiksi ananastoimittajamme Great Giant Pineapplen hienoon ja vastuulliseen toimintaan. Vähintään yhtä upeaa oli nähdä yhteistyökumppanimme, lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin työtä käytännössä.

Tuemme Plan International Suomen työtä Indonesiassa sen vuoksi, että haluamme antaa jotain takaisin maalle, jolta olemme saaneet niin paljon. Plan International edistää maassa lasten ja ennen kaikkea tyttöjen mahdollisuuksia tasa-arvoiseen koulutukseen. Koulutuksen ja yrittäjyyden tasa-arvoisuus ovat meille tärkeitä arvoja.

Vierailimme jakartalaisessa koulussa, jossa Plan International tukee Safe Schools -ohjelmaa. Katastrofiherkällä alueella lastenkin täytyy varautua tulipaloihin ja tulviin, joten esimerkiksi ensiaputaitojen opettelu on tärkeää.

Minulle jäi tunne, että me saimme vierailusta vähintään yhtä paljon kuin lapset. Tippa oli nimittäin silmässä jatkuvasti, kun saimme kertoa työstämme näytelmän keinoin, osallistua ensiapuharjoituksiin ja nähdä lasten upeita tanssi- ja lauluesityksiä.

Kotiintuomisiksi saimme vielä indonesialaislasten värien ja elämänilon täyteisiä näkemyksiä Kotipizzasta. Nämä piirustukset komeilevat nyt Kotipizzan lounasravintolan seinällä Kalasatamassa, jossa ne muistuttavat meitä joka päivä vierailustamme. Tervetuloa katsomaan!

 

 

 

Lähetä kommentti