Jokainen päivä on tyttöjen päivä

Tänään vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Päivän tarkoituksena on juhlistaa tyttöjen voimaa ja mahdollisuuksia – ja samalla muistuttaa syrjinnästä, jota tytöt kohtaavat kaikkialla maailmassa ikänsä ja sukupuolensa takia.

Kotipizza Group on #tyttöjenpuolella tukemalla lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin työtä tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamiseksi. Meille erityisen tärkeää on tukea tyttöjen tasa-arvoisia mahdollisuuksia koulutukseen ja siten myös esimerkiksi yrittäjyyteen. Samoja asioita korostan myös henkilökohtaisessa kunniatehtävässäni Plan International Suomen hallituksen jäsenenä. 

Kotipizza Group tukee erityisesti Plan International Suomen työtä Indonesiassa. Kaksi vuotta sitten sain ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Planin vaikuttavaan työhön paikan päällä yhdessä Kotipizzan Yrittäjäosuuskunnan hallituksen kanssa. Tippa nousee vieläkin silmään muistellessani kohtaamisia Planin työntekijöiden, heidän kanssaan työskentelevien opettajien – sekä erityisesti elämäniloa tihkuvien lasten ja nuorten kanssa.

Tänä vuonna Anna Rahikainen Kotipizza Groupin viestintätiimistä otti videoyhteyden Länsi-Timorille Indonesiaan ja kysyi työhön osallistuvan Anacin kuulumisia. Anaci on perustanut Planin tuella oman yrityksen, jossa hän kasvattaa eläimiä ja vihanneksia sekä valmistaa käyttötekstiilejä.

”Planin järjestämä SCILD-hanke on minulle paras mahdollisuus tulla itsenäiseksi ja hankkia elanto vanhemmistani riippumatta. Tuen ansaitsemillani varoilla myös perheenjäsenteni koulutusta ja toimeentuloa. Tulevaisuudessa aion laajentaa liiketoimintaani”, Anaci kertoo.

Lähetä kommentti