Entistä enemmän yrittäjä

Keskiviikkona julkistettiin kauppa, jossa Kotipizzan perustaja Rabbe Grönblom luopui lopullisesti omistuksestaan Kotipizzan emoyhtiössä Frankis Groupissa. Grönblomin hallussa olleesta 20 prosentin omistusosuudesta 17,5 prosenttia siirtyi Frankis Groupin pääomistajan, pääomasijoittaja Sentica Partnersin omistukseen ja 2,5 prosenttia minulle. Sentica omisti entuudestaan 72,7 prosenttia yhtiöstä ja toimiva johto, minä mukaan lukien, 7,3 prosenttia.

Minulle kasvanut omistusosuuteni tarkoittaa ennen kaikkea sitä, etten ole enää pelkkä palkkajohtaja, vaan entistä enemmän yrittäjä. Olen sitoutunut yhtiöön samalla tavalla kuin jokainen Kotipizza-yrittäjä yritykseensä.

Halusin sitoutua siksi, että uskon Kotipizzaan, sen konseptiin ja sen yrittäjiin. Haluan tehdä kaikkeni, jotta voimme kehittää Kotipizzaa entistä laadukkaammaksi, vastuullisemmaksi ja kannattavammaksi ketjuksi. Tiedän, että Sentican tavoitteet ovat aivan samanlaisia.

Kotipizza ei ole keksinyt pizzaa, fast casual -konseptia eikä franchising-yrittäjyyttä, mutta se on ollut isossa roolissa kaikkien näiden läpimurrossa Suomessa. Mielestäni jatkuva eteenpäin meneminen on paras mahdollinen tapa kunnioittaa tätä edelläkävijyyden perintöä. Ei ole ollenkaan liikaa sanottu, että rakastan tämän brändin kehittämistä.

Ja jos oikein mahtipontisiksi ryhdytään: yrittäminen on myös parasta, mitä voin tehdä Suomen puolesta. Vain intohimolla ja yhteisellä yrittämisellä on mahdollista luoda kasvua ja uusia työpaikkoja ja kääntää tämä maa uuteen nousuun.

2 kommenttia artikkeliin “Entistä enemmän yrittäjä

  1. sami

    Eli yrittäjänä et ota/saa palkkaa ennen kuin kotipizzat tekevät tulosta??

    • Tommi Tervanen Kirjoittaja

      Näinkin voisi todeta. Viime vuonna Kotipizza ja Kotipizza-yrittäjät tekivät yhdessä liikevoittoa 10,9 milj €. Nämä käyvät ilmi vastuullisuusraportistamme taloudellisen vastuun osiosta. Terveisin, Tommi

Lähetä kommentti