Aurinkoista kesää!

Kotipizzan yrittäjissä riittää niin paljon virtaa, että jos heidät voisi liittää valtakunnanverkkoon, Suomessa ei kärsittäisi enää ikinä energiapulasta.

Loistava esimerkki tästä on Kaustisella toimiva yrittäjämme Veli-Pekka Havela, joka antoi esimerkin toimeliaisuudestaan käynnistämällä maanantaina maailman ensimmäisen aurinkoenergialla toimivan Kotipizzan. Veli-Pekalla on käytössään 45 aurinkokeräintä, jotka tuottavat vuosittain 11 000 kilowattituntia sähköä.

Aurinkoenergia kattaa toistaiseksi vain osan Veli-Pekan Kotipizzan ja samassa yhteydessä toimivan Neste-huoltamon sähköntarpeesta, mutta lisää paneeleja on luvassa jo ensi vuonna. Ennen kaikkea kyseessä on hieno alku.

”Tällaiset tapaamiset antavat paljon energiaa minullekin. Emme me sano yrittäjillemme, että laittakaa aurinkopaneelit, vaan tällaisten asioiden täytyy syntyä heidän omista oivalluksistaan”, pääsin kertomaan Keskipohjanmaa-lehdelle, enkä osaa asiaa sen paremmin sanoa nytkään.

Kyse on nimenomaan yrittäjien omasta energiasta ja yritteliäisyydestä. Konsernin tasolla Kotipizzan vastuullisuustyö liittyy vahvasti raaka-aineiden alkuperään ja muihin koko ketjua koskeviin asioihin. Sähkö on hyvä esimerkki asiasta, joka on franchising-ketjussa jokaisen yrittäjän omalla vastuulla.

Siksi on niin mahtavaa nähdä, että Veli-Pekka ja monet muut yrittäjät allekirjoittavat viestimme vastuullisesta liiketoiminnasta ja kantavat kortensa yhteiseen kekoon. Vastuullisuus ei ole vain hyvää mieltä, vaan se on myös selkeitä kustannussäästöjä ja hyvää bisnestä. Olen myös aivan varma, että ajan myötä yhä useampi kuluttaja ottaa yrittäjien vastuullisuuden huomioon valintoja tehdessään. Vastuullisuus on uusi musta, väitetään viestintätoimisto Ellun Kanojen tuoreessa raportissa.

Veli-Pekka ja muut aurinkoenergian ja vastuullisuuden edelläkävijät näyttävät mallia meille kaikille. Aurinkoenergia alkaa olla harkitsemisen arvoinen sähköntuotantovaihtoehto yhä useammille. Ensi kesänä taitaa olla minunkin aika tutkia mahdollisuutta hankkia paneelit kesämökilleni.

Aurinkoista ja energistä kesää kaikille!

Lähetä kommentti