Pizzamies Las Vegasissa – Grande Finale

PizzaExpo kesti osaltani kolme päivää tänä vuonna. Hotellimajoitus oli Las Vegasin uudessa ja trendikkäässä The Cosmopolitanissa. Vegas on muuttunut paljon viime vuosien aikana kasinoiden savuisista uhkapelipöydistä ja suttuisista strippiklubeista yhä korkealaatuisemmaksi hotellielämysmaailmaksi, jota täydentävät huippuravintoloiden erilaiset teemakeittiöt.

Heti aamutuimaan tapasin Sal Basilen ja Francis Garcian eli Artichoke Basille’s Pizzan omistajat heidän keynote-puheenvuoron jälkeen. Jenkeissä heidät tunnetaan Pizzaserkuksina, joilla on suosittu oma tv-sarja Pizza Cuz.

Sal ja Francis matkustavat omassa tv-ohjelmassaan etsimässä herkullisimpia pizzoja, erikoisimpia täytteitä sekä hauskimpia ravintoloita. He ovat tutkineet uppopaistettuja sliceja Forcellassa Brooklynissa, maistelleet ligurialaisleipomon focaccialeipää San Franciscossa sekä opiskelleen simpukoiden kasvatusta Larkspurissa. Toivotin heidät erittäin tervetulleeksi Suomeen kuvaamaan tv-sarjan jaksoaan ja lupasin esitellä heille Suomen mielenkiintoisimmat pizzapaikat.

Sal Basille, pizzamies, Francis Garcia

Sal Basille, pizzamies, Francis Garcia

Pian näiden kaverusten jälkeen törmäsin hauskaan veijariin nimeltään Scott Wiener. Scott on pizzalaatikoiden keräilijä sekä kirjailija, joka on julkaissut kirjan nimeltä Viva La Pizza! The art of the pizza box. Lupasin lähettää hänelle meidän pizzalaatikomme, joka häneltä puuttui kokoelmasta. Scott riemastui kovasti tästä.

Iloinen Scott Wiener ja pizzalaatikoiden maailma.

Iloinen Scott Wiener ja pizzalaatikoiden maailma.

Kolme Suurta Trendiä: gluteeniton ruokavalio, flatbreadit sekä napolilaistyylinen pizza.

Gluteenittomien pizzojen tarjonta on räjähtänyt messuilla. Tämä ruokavalio voittaa kannattajia puolelleen Yhdysvalloissa koko ajan enemmän. Myös pizzamarkkinoiden on vastattava tähän trendiin, mikä näkyi erittäin korkealaatuisina gluteenittomien pizzapohjien tarjoomassa.

Yksi lukuisista gluteenittomien tuotteiden tarjoajista.

Yksi lukuisista gluteenittomien tuotteiden tarjoajista.

Napolilaistyylinen pizza voittaa myös jalansijaa jenkkien fast-casual-ravintolasarjassa. Ennen kaikkea tuo konseptointi vaatii ainakin yli 500 celsiusasteeseen lämpiävän puu- tai kaasu-uunin, oman taikinan sekä taitavan pizzaiolon, joka pystyy tarkoin valituista raaka-aineista loihtimaan vaativan napolilaisen pizzan.

Italialaisen Marra Fornin hieno kaasu-uuni.

Italialaisen Marra Fornin hieno kaasu-uuni.

Legendaarinen Hobart, ainoa oikea taikinan tekemiseen.

Legendaarinen Hobart, ainoa oikea taikinan tekemiseen.

Flatbreadit ovat nousseet perinteisten pizzapohjien rinnalle suosituksi vaihtoehdoksi. Jopa niin suosituksi, että maailman tunnetuin voileipäketju Subway lanseerasi juuri vierailuni aikaan Flatizzat Jenkeissä.

Käsintehtyjä Flatbreadeja.

Käsintehtyjä Flatbreadeja.

Viimeisenä vielä kansainvälisen non-traditional-sarjan reseptikilpailun paras mielestäni. Havaijilta kotoisin oleva Poke Pizza, jonka täytteenä on muun muassa kestävän kalastuksen (MSC) tuoretta Ahi-tonnikalaa.

Ahi Tuna Pizza

Ahi Tuna Pizza

That’s it folks. Todella mielenkiintoiset matkapäivät San Franciscossa, San Josessa ja Las Vegasissa. Kuljettiin yhdessä Kotipizza-yrittäjien kanssa seikkailuista toiseen. Hienosti te veditte! Ensi vuoteen!

Ciao.

Lähetä kommentti